header

Naše punce uspešne na UWG 2018

Po uspešni in dolgi odbojkarski sezoni so se naše deklice že šesto sezono zapored udeležile mednarodnega turnirja (United World Games 2018) v Celovcu, med 21. in 24. junijem.

Krško je imelo v ognju kar tri svoje ekipe v dveh starostnih kategorijah. Na zelo močnem turnirju je v posamezni kategoriji, igralo rekordnih 36 ekip iz kar 14 različnih držav. V kategoriji starejših deklic (U15), smo imeli dve enakovredni ekipi. Rezultatsko boljša so bila dekleta POK Krško II, ki so se uvrstile v 1/8 finala, kot najboljša drugo uvrščena ekipa v svoji kvalifikacijski skupini. Na koncu so končale na odličnem 9. mestu. Njihove klubske kolegice POK Krško I so imele zelo močno kvalifikacijsko skupino, ter končale na 33. mestu. Potrebno je tudi povedati, da je imela krška ekipa vhodne letnike, kar pomeni, da bo za njih rezultat v prvem planu šele naslednje leto. Po treh letih premora v kategoriji mlajših deklic (U13), smo se tokrat odločili, da jih ponovno odpeljemo po prve mednarodne izkušnje. Deklice so si priigrale odlično 13. mesto.

POK Krško U15: Nina Švajger, Nika Vogrinc, Laura Šoba, Anja Koretič Urbanč, Tia
Toth, Ula Baržić, Nikolina Milanović, Naja Umek, Lorna Zaturoski, Pina Ana Rožman,
Teja Pešec Žibert, Žanamari Kužnih, Zala Dular, Luna Ilievska in Ajda Ferlin, trenerji:
Alenka Jevšnik, Tadej Mesarič in Miha Cerle.

POK Krško U15: Pia Jaklič, Neža Zorič, Nika Sotošek, Lina Strgar, Karla Reketye Maruša, Ina Starič in Hana Stanič, trenerja: Egon Ivanjšek in Sandra Bizjak

Za krčankami je še ena nepozabna izkušnja, katero je zaznamovalo veliko novih prijateljskih
vezi. Veseli jih, da so ponovno del velike športne »evforije«, ter da so brez poškodb in z
nasmeški na obrazu uspešno zaključili sezono 2017/2018.

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Vas zanima več?