header

MLAJŠE DEKLICE Z ZMAGO NAD CALCITOM MED TOP 16 V DRŽAVI

Za mlajšimi deklicami Odbojkarske šole POK Krško je še peti krog kvalifikacij za uvrstitev med 16 najboljših ekip v državi. Tokrat so se na domačem igrišču pomerile z ekipo Calcita, s katero so se neposredno borile za drugo mesto v skupini, ki še prinaša dvoboje s slovensko elito, in ekipo Domžal.

Naše deklice so bile odločene, da se slovitemu kamniškemu Calcitu, eni izmed največji slovenskih ekip vseh časov, oddolžijo za nesrečni poraz 2:1 iz začetka prvenstva. Začele so odločno in nasprotnika popolnoma nadigrale v prvem nizu. Že zelo zgodaj so prišle do odločilne prednosti, ki so jo nato do konca niza, ki so ga dobile na 14, ves čas višale. Na vrsto je prišel drugi niz in seveda za mlajše deklice obvezna sprememba postav. Pri puncah se je poznala pričakovana nervoza, saj jih je le še niz ločil od tako težko pričakovanega cilja, poleg tega pa so na plano prišli spomini na prvo tekmo, kjer so prav tako naša dekleta suvereno dobila prvi niz, a nato po napetem boju izgubila naslednja dva. Toda vsako morebitno nepotrebno napako so nadoknadile z izjemno borbeno igro v polju in na koncu je zmaga zasluženo ostala doma. Niz so dobile na 22. točki.

Zmaga proti Calcitu pa bi izgubila svoj pomen, če ne bi deklice napredovanje med najboljših 16 potrdile z zmago nad vedno neugodnimi Domžalami. Punce so tokrat sicer zaigrale v nekoliko spremenjenih postavah, saj so priložnost za igro dobila tudi dekleta, ki so prvo tekmo sedela na klopi, a so vseeno pokazale, komu je mesto med najboljšimi v državi, saj so ekipo Domžal odpravile na 10. in 20. točki. Z novima dvema zmagama so tako utrdila svoje drugo mesto v Kamniško-Notranjsko-Dolenjski skupini, kjer z 18 točkami zaostajajo le 2 točki za vodilnim Grosupljem, s katerim se bodo že to soboto udarile za prvo mesto v skupini. Ekipa kamniškega Calcita zaseda tretje mesto s 14 točkami, sledi pa jim Novo mesto z 10. Domžale in druga ekipa Calcita sta osvojili 7 točk, medtem ko sedmo mesto zaseda Brestanica s 4 točkami.

MLAJŠE DEKLICE; KAMNIŠKO-NOTRANJSKA-DOLENJSKA SKUPINA:
POK Krško : Calcit Volley 2:0 (25:14, 25:22)
POK Krško : ŽOK Domžale 2:0 (25:20, 25:10)

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Vas zanima več?