header

Krške odbojkarice odlično nastopile na svetovnih igrah mladih

Odbojkarice Posavskega odbojkarskega kluba Krško so se že tradicionalno udeležile slovitega turnirja United World Games v Celovcu. Tokrat so na Svetovnih igrah mladih sodelovale s kar štirimi ekipami ter dosegle izjemne rezultate, obenem pa si nabirale dragocene izkušnje proti vrhunskim ekipam s celotnega sveta.

Obe ekipi mlajših deklic sta odlično opravili s skupinskim delom, saj sta se v odločilne boje uvrstili kot zmagovalki svojih skupin, a ju je nato v četrtfinalu pričakal pretežek nasprotnik, tako da sta se obe ekipi v konkurenci U13 morali zadovoljiti z delitvijo odličnega 5. mesta v tej izjemno močni konkurenci.

Podobno kot njihove mlajše kolegice so nastopile tudi starejše deklice v ekipi POK Krško II, katero so sestavljala dekleta letnik 2004, ki so bile v skupinskem delu prav tako suverene, a jim je žreb nato namenil kasnejše zmagovalke turnirja, tako da so se tudi one poslovile po četrtfinalnih bojih. Osvojile so 5. mesto v kategoriji U15.

Zelo dobro so nastopile tudi deklice letnik 2005, ki so sestavljale ekipo POK Krško I in so v bojih s starejšimi nasprotnicami v kategoriji U15 prikazale nekaj vrhunskih predstav in na koncu zasedle 25. mesto. A sama uvrstitev ne prikaže prave slike, saj so bile punce izžrebane v najtežjo skupino, v kateri je bilo tudi nekaj favoritinj za naslov, tako da so po skupinskem delu končale na četrtem mestu in višje od 25. mesta se kljub samim zmagam v izločilnih bojih ni več dalo.

Za krškimi odbojkaricami je tako še ena zelo uspešna sezona, katero so zaključile z nastopom na Svetovnih igrah mladih, kjer so dosegle številne lepe rezultate, ter kar je še pomembnejše... Sezono so zaključile z enim lepim dogodkom, ki je punce še bolj povezal ter ustvaril veliko lepih spominov.

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Vas zanima več?