header

Mladinski pogon Posavskega odbojkarskega kluba Krško – POK uspešen v prvem delu sezone

Če se po jutru dan pozna, potem je Posavski odbojkarski klub Krško na pravi poti. Poleg dobrih predvsem pa rastočih tekmovalnih rezultatov, so v klubu najbolj ponosni, da pri njih trenirajo odbojko deklice iz kar sedmih osnovnih šol v Posavju (OŠ JD Krško, OŠ Leskovec, OŠ Brestanica, OŠ Brežice, OŠ Artiče, OŠ Cerklje ob Krki in OŠ Sevnica).

POK Krško že 4. leto zapored načrtno gradi in razvija svoj klubski »ekosistem«, pri čemer naša razvojna strategija od ustanovitve dalje temelji na vzgoji lastnih odbojkaric. V mladinskih selekcijah trenirajo in nastopajo selekcije od U-11 do U-17, ki se tudi že uvrščajo v najvišji kakovostni rang tekmovanj.

Kadetinje (U17) so v zadnjem krogu kvalifikacij morale priznati premoč ekipama ACH Bled in ŽOK Šentvid Ljubljana. Z malo športne sreče bi lahko presenetile favorizirani ekipi in se uvrstile v A-ligo. Sedaj jih čaka B-liga, kjer bodo Krčanke napadle 1. mesto.

Starejše deklice (U15) so še v drugo premagale vrstnice iz Kamnika in Novega mesta, ter se prvič v svoji kratki klubski zgodovini uvrstile v A-ligo. V omenjeni ligi, kjer so 4. skupine po 6. ekip, bodo POK-ovke ciljale na prvi dve mesti, kar jih pelje na polfinalni turnir.

Mlajše deklice (U13, U11) so v mesecu decembru nastopile na dveh turnirjih. V Novem mestu, kjer je sodelovalo sedem ekip, so naše deklice imele kar dve ekipi in osvojile odlično 2. in 5. mesto. V drugem decembrskem turnirju, ki ga je gostilo Senovo, so mlade POK-ovke, ki so bile za leto ali celo dve mlajše od ostalih ekip, doživele dva poraza.

Posavski odbojkarski klub Krško

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Vas zanima več?