header

Odbojkarski ŽIV ŽAV v Krškem

Posavski odbojkarski klub Krško je minulo soboto gostil prvi turnir t.i. Posavsko-Dolenjske lige v odbojki za najmlajše deklice v sezoni 2015/2016.

Glavni namen takšnih turnirjev je lokalno druženje treh klubov (OK Kostanjevica na Krki, ŽOK Novo mesto in POK Krško), da vsem mladim nadobudnim deklicam omogočijo prve tekmovalne korake v sproščenem, zabavnem in športnem vzdušju. Zato so pravila majčkeno prilagojena, predvsem tistim deklicam, ki so šele pričela s svojimi prvimi odbojkarskimi koraki. Omenimo tudi, da si vzporedno s temi turnirji nabirajo izkušnje tudi klubske sodnice (POK Krško). Gre za punce, katere igrajo pri starejših kategorijah v klubu. S tem dobi takšen prijeten turnir tudi tisto dodano vrednost, ki se ji reče zgled in sodelovanje. Za popestritev pa poskrbijo še dečki iz Odbojkarskega kluba Kostanjevica na Krki.

Turnir je potekal v dveh starostnih kategorijah, mini in mala odbojka. Pri mini odbojki, igrajo deklice stare 11 let in mlajše. Na igrišču dimenzije 6X4,5m so lahko 3 deklice, katere morajo narediti vsaj dva odbojka predno pošljejo žogo čez mrežo. Mala odbojka, je nadgradnja mini in je nekakšna zadnja stopnička pred »veliko« odbojko. Deklice (13 let in mlajše) igrajo na igrišču 6X6m. Na igrišču igrajo 4 deklice, katere morajo žogo sprejeti s spodnjim odbojem ter nato izvesti še vsaj en odboj.

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Vas zanima več?